Persoonlijke ontwikkeling

Het ASVB ontwikkelplatform

In het ASVB Ontwikkelplatform zijn op allerlei niveaus en voor allerlei doeleinden cursussen, leergangen en workshops te vinden. Zo brengen we vraag en oplossing bij elkaar en creëren we een lerend netwerk; van bedrijven, van mensen én van teams. Het is altijd een beetje prikkelend en anders, dat wel. Dit vanuit de gedachte dat talentvolle mensen het prima vinden om zich af en toe even oncomfortabel te voelen: je leert het meest buiten je comfort zone. Het mag best een beetje schuren.
01 ASVB LEERFABRIEK
De Leerfabriek is een regelmatig georganiseerd event, waar per keer zo’n 100 ASVB-ers en genodigden aan deelnemen. De ASVB bedrijven presenteren zich, de deelnemers kunnen ‘snuffelen’ aan elkaar, aan de andere ASVB bedrijven, aan mooie projecten en best practices. Ook kunnen ze op zo’n dag kennismaken met het trainingen-, lezingen- en workshop-aanbod van het ASVB Atelier. Een ideaal evenement om informeel met elkaar kennis te maken, om te zien wat anderen aan het doen zijn, om studenten en geïnteresseerden kennis te laten maken met het groei- en ontwikkelplatform van ASVB. De laatste keer deden we dat, vanwege Corona, in een festivalachtige sfeer op een weiland. 
 
02 ASVB ATELIER
Het ASVB Atelier biedt praktische trainingen en lezingen en workshops op inhoudelijke onderwerpen én onderwerpen die te maken hebben met persoonlijke groei en ontwikkeling. Het aanbod speelt in op de actualiteit en heeft een sterke verbinding met de praktijk van ASVB. Een unieke mix van facilitators én eigen mensen maakt de workshops inhoudelijk sterk en inspirerend. Denk bijvoorbeeld aan een MasterClass over de stikstof problematiek, een serie van originele workshops om beter te communiceren – spreek uit, spreek af, spreek aan – of een Time Out waarin HR-professionals uit alle ASVB-bedrijven nieuwe inzichten opdoen en de laatste ontwikkelingen in het vak delen, aan de slag met BIM of beter leren omgaan met contract- en risicomanagement.

Snel, gericht en samen met collega’s van andere bedrijven hélemaal tot het gaatje gaan op één onderwerp: efficiënt en heel goed voor je netwerk binnen ASVB! In het programma maken we naast goed beoordeelde en doorontwikkelde modules uit de opleidingen ook dankbaar gebruik van goede ervaringen van bijvoorbeeld cursussen uit onze bedrijven. Als een bepaalde commerciële training bij Twello al jarenlang heel goed aanslaat, waarom zouden we die dan niet breder aanbieden binnen ASVB? Dat doen we. Dat werkt perfect.
03 LEERGANGEN
Leergangen worden, waar we dat met elkaar nodig vinden, ontwikkeld voor specifieke doelgroepen binnen ASVB. De Leergang Ondernemend Leiderschap is er daar eentje van. Een uitgebreid en druk bezocht leertraject voor talentvolle managers en professionals. Eigenaarschap tonen, hoe doe je dat? Leiderschap en ondernemerschap ontwikkelen, wat betekent dat? ASVB directeuren geven les, deelnemers lopen stage bij elkaar en kijken zo mee in elkaars keuken. Een slotopdracht en een terugkoppeling naar alle ASVB directeuren maken het programma compleet. Pittig maar inspirerend! 

De Leergang Ondernemend Potentieel is samen met de directeuren van de ASVB bedrijven speciaal ontwikkeld voor onze young professionals en is een mooie verkenningstocht naar wat je méér zou willen en kunnen binnen onze bedrijvengroep. Je ondernemend vermogen beter leren kennen, is het doel. De praktijk leert dat gedreven ASVB-ers elkaar heel veel te bieden hebben, juist omdat we vanuit zo veel invalshoeken zo veel verschillende markten en klantgroepen bedienen. In informele sfeer kun je met elkaar ervaringen uitwisselen, over projecten en business cases, maar óók op het persoonlijke vlak. Daar komen, zo is gebleken, niet alleen goede contacten maar vaak ook hechte relaties en zelfs vriendschappen uit voort. Mensen die je nog eens kunt bellen als je op zoek bent naar kennis of advies.
04 STRATEGISCH KLANKBORD
Goed leiderschap maakt het verschil. Dat geldt voor iedere organisatie, voor iedere samenleving. Het geldt zeker ook voor een netwerkorganisatie zoals ASVB, waar het leiderschap breed gedeeld wordt. Dit gedeelde leiderschap is precies wat we willen. Bij ASVB geloven we in een grote diversiteit aan compacte, autonome bedrijven binnen een hecht netwerk van gelijkgestemden. Onze ondernemingen leiden zichzelf. Ze kiezen hun markten, hun specialisaties, ze vormen hun eigen unieke cultuur en herbergen vooral ook heel veel ondernemerschap. 

Op dit niveau in het Ontwikkelplatform ben je als ondernemend directeur zelf aan zet. Je scherpt met een ervaren collega je business case aan. Dat raakt de zakelijke uitdaging én je ontwikkeling als mens, leider, ondernemer. In een gericht coachingstraject reflecteren ASVB directeuren op zichzelf en scherpen ze de geesten. Zo profiteren ze van elkaars kennis, kunde en persoonlijkheid. ‘You teach best, what you need to learn the most’.