Podcasts

De Missie

Jan Willem van de Groep van Factory Zero is één van de belangrijkste pleitbezorgers van klimaatneutraal bouwen op grote schaal, maar niet bepaald het type gezellige idealist. Het gaat hem om substantiële CO2-reductie, gebaseerd op feiten en cijfers - niet op basis van mooie verhalen en idealen. Ook al is hij de zoon is van een dominee, geloven is niet zijn ding. Prediken wel. Hij grijpt alle kansen aan om zijn op feiten gebaseerde overtuigingen uit te dragen. Wie is deze man en wat is zijn missie?

De Lat

Geron Verdellen, directeur en ondernemer van SMT in Den Bosch, wil met zijn medewerkers en klanten in een flow terecht komen, die energie, teamspirit en resultaat oplevert. Hij wil liever met minder mensen minder omzet en meer waarde creëren dan blijven tenderen op uitgekauwde bouwopdrachten. Hij wil ervoor zorgen dat mensen zich kunnen blijven ontwikkelen en zich veilig voelen om dat te doen. Kortom: Geron Verdellen legt elke lat hoog. En hij weet waar dat vandaan komt.

De Knip

Herman Bernaerts is de serieuze, nadenkende maar ook zeer bevlogen leider van het succesvolle Ibens, België. Met zijn kleine, tengere postuur ziet hij er niet uit als de succesvolle miljoenenbouwer en topondernemer die hij wel degelijk is. Een flinke knip in zijn carrière leerde hem waar gezag vandaan moest komen: niet uit macht, maar uit kracht. Een verhaal over nieuwe inzichten en veranderen, maar ook jezelf blijven, trouw aan je wortels.